- 250 g Runderpoulet, onbereid
- 2500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mijn tomaten-groentesoep goed gevulde maaltijdsoep op tafel.
- Was alle groenten, de tomaat, champignons en bosuitjes en snijd ze fijn in plakjes of julienne. Doe in een roestvrijstalen bak en bewaar. Snipper de peterselie en de selderij. Neem rundergehakt, voeg een beetje peper en zout toe en rol alvast balletjes.
- Neem een grote kookpan, soeppan of snelkookpan en vul met water. Voeg de runderschenkel, runderpoulet en bouillonblokjes toe. Dek af en laat het geheel dik een uur koken.
- Voeg na 45 minuten de balletjes toe, zodat ze mee kunnen garen en smaak afgeven. Verwijder dan het bot en breng de bouillon aan de kook.
- Voeg alle groenten, schelpjes of vermicelli, blikje tomatenpuree en kruiden toe. Laat nu nog 20 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
- Proef en voeg indien nodig nog een beetje zout (of maggi) toe. Eet smakelijk!