Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegrilde groente op tafel.
- Verwarm de grill voor op 200 C en pers de knoflook uit in een schaaltje. Giet er ongeveer 80 ml olijfolie overheen en voeg Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Roer alles goed door en laat even staan.
- Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadjes. Leg ze met de schil naar boven in een ovenschaal en grill ze ongeveer 20 minuten tot de schil opbolt en zwart wordt.
- Snijd ondertussen de aubergine in stevige plakken en bak deze aan beide kanten lichtbruin in wat olijfolie. Leg ze apart op een bord.
- Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 100 C en verwijder de schil van de paprika's.
- Leg de aubergine en paprika om en om in de ovenschaal. Giet de knoflookolie erover en besprenkel met balsamico. Schuif de ovenschaal in de oven en laat dit ongeveer 20 minuten staan.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze lichtbruin zijn.
- Haal na 20 minuten de groenten uit de oven en strooi pijnboompitten en kappertjes eroverheen.
- Strooi bij het serveren Parmezaanse kaas eroverheen.