- 2 el Jumbo Tijm
- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige franse uiensoep met een twist (pot au feu) op tafel.
- Neem een goede, grote pan en smelt de boter. Voeg de uien toe en laat al roerend karameliseren tot ze glazig-bruin zijn.
- Voeg knoflook en bloem toe aan de pan en blijf roeren om de roux te maken.
- Schenk langzaam de bouillon, wijn en een flinke scheut cognac erbij. Blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg laurierblad en tijm toe en laat de soep pruttelen.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Haal het laurierblad eruit.
- Verdeel de soep over kommen. Garneer ze met verse peterselie en royale hoeveelheid kaas. Zet ze onder de grill totdat de kaas smelt. Serveer de hete soep en geniet van de stevige en smaakvolle opkikker.