Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (top) op tafel.
- Laat de kipfilet een uurtje marineren. Snijd de kipfilet in blokken. Was de paprika`s en maak ze schoon. Schil de sjalotten, was de champignons en snijd deze in grote stukken zodat je ze straks op een prikker kunt steken.
- Doe de ingrediënten voor de marinade in een schaal en roer deze goed om. Doe de brokken kipfilet erin en roer even om zodat al het vlees goed bedekt is met marinade. Zet de schaal afgedekt een uurtje in de koelkast zodat alle smaken mooi in de kip kunnen trekken.
- Leg de satéprikkers alvast in water te weken (dit is van belang dat ze straks bij het roosteren niet verbranden).
- Steek de gemarineerde stukken kip om en om met de groente op de satéprikkers.
- Rooster de spiesjes en geniet ervan! NB: Deze hoeveelheid heb ik uitgekiend. We hebben dit namelijk vanavond gegeten. Dit is precies genoeg voor 10 spiesjes.