Kip met sojasaus champignons en eieren

Kip met sojasaus champignons en eieren

Smulweb imageSmulweb

Proef de Aziatische smaken met deze kipstoof met sojasaus champignons en eieren. Gember, steranijs en pijpkaneel zorgen voor een rijke smaak en aroma. Serveer bovenop rijst of noedels.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip met sojasaus champignons en eieren op tafel.

  1. Meng alle marinade-ingrediënten en meng de kip erdoor.
  2. Marineer de kip voor 30 minuten.
  3. Knijp de champignons uit, verwijder de stengels en snijd ze in dikke plakjes.
  4. Roerbak in olie de knoflook, gember, steranijs, pijpkaneel en champignons voor ongeveer een minuut.
  5. Voeg de kippendelen met marinade en sesamolie toe en roerbak verder op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
  6. Voeg de kippenbouillon en het weekwater van de champignons toe.
  7. Stoof de kip net zolang tot goed gaar en voeg 20 minuten voor het einde de eieren eraan toe. Roer goed door.
  8. Verdik de saus met maïzena papje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen Groente Ei Paddenstoelen Champignons