Roti met kouseband en kip

Roti met kouseband en kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk recept voor een Surinaamse roti. Kip, aardappelen en kousenband, gekruid met Nandan masala en sambal, in een smakelijke curry. Serveer met roti en geniet!

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Roti met kouseband en kip op tafel.

  1. Leg 2 pannen klaar en een snijblok. Trek een schort aan.
  2. Snijd de kip en de aardappelen in kleine stukjes. Snipper de ui alvast.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg dan de kipstukjes toe en breng op smaak met een verkruimeld half maggiblokje en flink wat Nandan masala. Voeg wat water toe en laat de kip zachtjes gaar smoren.
  4. Kook 3 eieren hard in 9 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Strooi een beetje Nandan masala op een bordje en rol de eieren erdoorheen.
  5. Voeg de kousenband toe aan de kip en giet er een kopje water over. Laat in 5 tot 10 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Verhit olie in een pan en bak de aardappelblokjes kort aan. Voeg een half verkruimeld maggiblokje toe, een half theelepeltje sambal (of naar smaak) en een eetlepel Nandan masala. Bak dit goed aan. Voeg net zoveel water toe dat de aardappels net onder staan en kook in 15-20 minuten gaar.
  7. Giet het aardappelmengsel bij het kip/kouseband-pannetje.
  8. Verwarm de roti in de magnetron of in een koekenpan of oven. Scheur stukken van de roti af en eet daarmee de curry. Voeg eventueel sambal toe voor extra pit. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Groente Gevogelte Roti Bonen