- 10 g Basilicum vers
- 1 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Geroosterde tomaten-paprikasoep met mijn eigengemaakte pesto op tafel.
- Was de groenten. Snijd de vellen van de tomaten in en leg ze in een kom. Giet er kokend water over en schrik de tomaten dan af met koud water. (De vellen zitten nu los, maar worden wel mee geroosterd voor de smaak.)
- Leg een stuk bakpapier of een bakvel op de bakplaat.
- Snij de tomaten in grove stukken.
- Snij de paprika's in stukken. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
- Pel de ui en de knoflook en snij ook deze in grove stukken.
- Gebruik je verse rozemarijn en tijm, haal dan de blaadjes van de takjes af en vermeng ze met de olijfolie, tomaten, worteltjes, ui en knoflook.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg aan één kant de repen paprika met het vel naar boven. Daarnaast het tomaten-wortel-uimengsel.
- Bak de groenten ongeveer 40 minuten in de oven.
- Doe de repen paprika in een plastic zak en laat deze in de gesloten zak afkoelen.
- Voor de pesto, doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten en kaas in het kleine bakje van de staafmixer. Doe er wat olie bij en meng dit met de staafmixer door elkaar. Voeg steeds zoveel olie toe tot je een lekker smeerbaar mengsel hebt gekregen. Maak op smaak met peper en zout.
- Voor de soep, verwijder de vellen van de tomaten. Trek de vellen van de paprika's (als deze zijn afgekoeld) en snij deze verder in stukken. Doe dit samen met de groenten van de bakplaat en de gezeefde tomaten in een grote pan. Breng alles aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en maak de soep op smaak met peper en zout (of 2 kruiden- of groentebouillontabletten).