- 1 el Koriander
- 100 g Kikkererwten gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Couscous met kip gekarameliseerde ui en kikkererwten op tafel.
- Snijd de kip in stukken. Bak de kip in de olijfolie en zonnebloemolie (eventueel met een half theelepeltje smen) met de gesnipperde ui, de kruiden en de specerijen ongeveer 10 minuten.
- Voeg 1,5 liter water toe en laat op laag vuur 45-60 minuten sudderen (hoe langer de bouillon kan trekken hoe beter de smaak van de kippenbouillon). Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng de bouillon op smaak met wat zout.
- Smelt een eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen tot ze zacht en glazig zijn. Voeg kaneel, rozijnen en 4 eetlepels honing toe. Laat zachtjes 10 minuten sudderen en roer af en toe door.
- Bereid de couscous zoals beschreven op pagina 61 of zoals aangegeven op de verpakking als je kant-en-klare couscous gebruikt.
- Leg de kip op de couscous, giet er wat bouillon overheen en garneer met kikkererwten en gekarameliseerde ui met rozijnen.