Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalm-courgette quiche op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Neem één vel filodeeg en dek de rest af met een vochtige doek of keukenpapier.
- Bestrijk het deegvel dun met olijfolie en leg het in de springvorm
- laat één punt royaal over de rand hangen. Bestrijk zo ook de andere vier vellen met ca. 2 el olijfolie en leg ze verspringend van elkaar in de vorm met één punt over de rand. Leg het laatste vel deeg op de bodem.
- Snijd de uiteinden van de courgette en snijd het in 4 stukken. Halveer deze stukken en snijd er dunne repen van. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Verdeel de zalm en de courgette over de deegbodem.
- Klop de eieren los en meng er de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het over de zalm-courgettevulling. Vouw het filodeeg nonchalant terug zodat het een brede, opstaande rand vormt.
- Laat de quiche bakken in 35-40 minuten.
- Maak de sla aan met de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
- Neem de quiche uit de oven, snijd deze in mooie punten en serveer met de salade.