Zalm-courgette quiche

Zalm-courgette quiche

Smulweb imageSmulweb

Deze zalm-courgette quiche is een smakelijke traktatie voor iedereen en gemakkelijk zelf te maken. Dunne plakjes courgette en zalm bedekt met een mengsel van eieren, crème fraîche en kaas. Bak deze quiche in 35-40 minuten in de oven en serveer met een frisse salade van sla, olijfolie en balsamicoazijn.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalm-courgette quiche op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Neem één vel filodeeg en dek de rest af met een vochtige doek of keukenpapier.
  3. Bestrijk het deegvel dun met olijfolie en leg het in de springvorm
  4. laat één punt royaal over de rand hangen. Bestrijk zo ook de andere vier vellen met ca. 2 el olijfolie en leg ze verspringend van elkaar in de vorm met één punt over de rand. Leg het laatste vel deeg op de bodem.
  5. Snijd de uiteinden van de courgette en snijd het in 4 stukken. Halveer deze stukken en snijd er dunne repen van. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Verdeel de zalm en de courgette over de deegbodem.
  6. Klop de eieren los en meng er de crème fraîche met de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het over de zalm-courgettevulling. Vouw het filodeeg nonchalant terug zodat het een brede, opstaande rand vormt.
  7. Laat de quiche bakken in 35-40 minuten.
  8. Maak de sla aan met de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
  9. Neem de quiche uit de oven, snijd deze in mooie punten en serveer met de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken