Griekse courgettesalade met tomaten feta artisjokharten en olijven

Griekse courgettesalade met tomaten feta artisjokharten en olijven

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze Griekse courgettesalade met tomaten, feta, artisjokharten en olijven als frisse lunch of serveer als bijgerecht tijdens de BBQ. De licht aangebakken courgetteplakjes geven een extra bite. Maak af met een heerlijke dressing van azijn, olie en honing!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Griekse courgettesalade met tomaten feta artisjokharten en olijven op tafel.

  1. Snijd de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de plakjes courgette aan beide kanten lichtbruin. Laat afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in plakjes.
  3. Snijd de artisjokharten in vieren.
  4. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Klop een dressing van de azijn, resterende olie, peper, zout en honing.
  7. Leg de courgetteplakjes in het midden van een platte schaal.
  8. Leg de plakjes tomaat in een krans om de courgette. Verdeel de overige ingrediënten over de schaal.
  9. Verdeel de dressing hierover. Even een kwartiertje intrekken en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Courgettesalade Artisjok