Romig zoete chicken korma

Romig zoete chicken korma

Smulweb imageSmulweb

In deze romig zoete chicken korma spelen amandelen, cashewnoten, kardemom en santen de hoofdrol. Nadat je de currypasta hebt gemaakt, heb je slechts 25 minuten kooktijd nodig om van dit smaakvolle gerecht te genieten. Geserveerd met basmatirijst en verse koriander.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romig zoete chicken korma op tafel.

  1. Snijd de ui in stukjes. Knijp in de kardemomzaadjes zodat ze aan het uiteinde open komen te staan. Maal de amandelen en de cashewnoten tot een meel. Verhit de hapjespan zonder er olie in te doen. Bak de ui, samen met het notenmeel, de knoflookpasta en gemberpasta in een droge pan vijf minuten.
  2. Doe het mengsel in de keukenmachine en maal het tot een gladde pasta: currypasta.
  3. Verhit de pan nu met de olie erin op middelhoog vuur. Bak de kardemom en kruidnagel ongeveer 30 seconden. Voeg de kipstukjes toe en bak deze even aan. Voeg de komijn en ketoembar toe en roer. Voeg tot slot de currypasta toe. Roer goed en plaats de deksel op de pan. Laat 20 minuten rustig koken.
  4. Kook in de tussentijd de Basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Haal na 20 minuten de deksel van de pan en voeg de kokosmelk toe. Breng rustig aan de kook en laat nog 5 minuten doorkoken.
  6. Hak ondertussen de verse koriander fijn. Voeg de helft van de verse koriander toe aan de korma, goed doorroeren. Hak de santen in kleinere stukjes. Maak de saus tot een goede dikte door met de santen de saus te binden. Voeg deze in etappes toe.
  7. Garneer met de overgebleven koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte