Eenvoudige kwarktaart zonder bodem ( uit de oven)

Eenvoudige kwarktaart zonder bodem ( uit de oven)

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige kwarktaart zonder bodem uit de oven. Perfect als dessert of als tussendoortje. Het geheim van deze taart is dat je de eiwitten goed stijf moet kloppen en de 'taart' nog even in de uitgeschakelde oven moet laten staan met de deur minimaal geopend. Gegarandeerd succes!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Eenvoudige kwarktaart zonder bodem ( uit de oven) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
  3. Klop de eiwitten goed stijf met wat zout.
  4. Klop de overige ingrediënten goed door elkaar.
  5. Schep voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het deeg, zonder te kloppen. De massa moet luchtig blijven.
  6. Giet het deeg in de ingevette vorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de vorm op de 2e richel van de oven en bak de taart plm. 70 minuten. Controleer na plm. 45 minuten of de bovenkant niet te donker wordt en dek de taart af met bakpapier indien nodig.
  8. Laat de gebakken taart nog plm. 30 minuten in de uitgeschakelde oven staan met een minimaal geopende ovendeur.
  9. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen op een rooster.
  10. De taart zal waarschijnlijk licht inzakken, maar dat is geen probleem. Maak de taart nog sappiger.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kwarktaart