Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Lekkere malse varkenshaas in champignon-roomsaus op tafel.
- Haal de varkenshaas op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Wrijf de varkenshaas goed in met zout en peper en laat het even intrekken. Verwarm een klont roomboter en een scheutje olijfolie in een pan en laat het heet worden. Leg het vlees in de pan en laat het om en om dichtschroeien. Laat daarna het vlees op lager vuur doorgaren. Het doorgaren kan ook in de oven, 15 minuten op 180 graden.
- Maak ondertussen de champignons schoon, snijd ze door de helft en snijd ze in halve plakjes, snijdt de sjalot fijn en snipper de peterselie. Smelt een klontje roomboter in de pan en fruit de sjalotjes glazig. Voeg de champignons toe en roerbak het mengsel tot het zacht is. Voeg een flinke scheut port toe, flambeer het, voeg bouillonpoeder toe en blus het af met de kookroom. Laat het even koken en voeg de peterselie toe.
- Verdeel het vlees in mooie brede plakken op vier borden en giet de saus erover.