Zalig voorgerecht met trio van asperges

Zalig voorgerecht met trio van asperges

Smulweb imageSmulweb

Laat de smaakpapillen prikkelen met dit zalig voorgerecht. Drie verschillende aspergesoorten en ham en kaas in knapperig bladerdeeg. Een ander gerecht met een trio van asperges is er niet.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalig voorgerecht met trio van asperges op tafel.

  1. Snij de onderkant van de asperges en verwijder het houtige uiteinde. Hou 6 koppen van de asperges apart. Snij de overige asperges in stukken. Kook de stukken asperge in water met zout beetgaar in plm. 12 minuten. Laat goed uitlekken. Blancheer de aspergekoppen 4 minuten in kokend water en leg ze opzij. Pel en snipper het sjalotje. Was de veldsla of spinazieblaadjes.
  2. Verwijder de onderkant van de groene asperges. Kook de asperges in water met suiker in plm. 10 minuten beetgaar.
  3. Kook de asperges beetgaar in water met een schepje suiker (of gebruik asperges uit een pot of blik.) Ontdooi het bladerdeeg. Snij de plakken bladerdeeg in tweeën. Leg op elke plak bladerdeeg een plakje ham en een plakje kaas. Leg hierop 2 asperges. Rol het bladerdeeg op en leg deze op de bakplaat met de naad naar beneden. Smeer het bladerdeeg in met de los geklopte eidooier en strooi er wat geraspte kaas over.
  4. Verhit de boter in een pan. Bak hierin het sjalotje glazig. Voeg de aspergestukken en de veldsla hierbij en sudder dit even mee. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat wat indikken. Pureer de asperges met de veldsla en de room. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco. Verdeel de aspergeroom over kleine amuseglaasjes. Garneer met een asperge-kopje en eventueel een plukje peterselie.
  5. Leg een vel plastic folie neer. Leg hierop de helft dun gesneden rauwe ham overlappend naast elkaar ter grootte van de asperges. Smeer de plakken rauwe ham dun in met de boursin. Verdeel hierover de helft van de gesneden sjalot of uitjes. Verdeel hierover 1 theelepel kappertjes. Verwijder de koppen van de asperges. (Hou deze apart). Leg 3 asperges op de ham en rol deze stevig op met de plastic folie. Maak nog een keer dezelfde rol. (zie foto) Leg de rollen tot gebruik in de koelkast. Voor het gebruik elke rol in drieën snijden en plat op het bord leggen. Garneren met een aspergekopje.
  6. Bak de bladerdeeghapjes plm. 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin zien. Snij de hapjes door en schik ze op het bord zoals op de foto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges