Gefrituurde tomaatsandwich met mozzarella en basilicumtapena

Gefrituurde tomaatsandwich met mozzarella en basilicumtapena

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend krokante sandwich van gefrituurde tomaat met mozzarella en een basilicumtapenade. Dit heerlijke gerecht is binnen een handomdraai te bereiden. Gegarandeerd een smaaksensatie!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde tomaatsandwich met mozzarella en basilicumtapena op tafel.

  1. Snijd de mozzarella in vrij dikke plakken, doe ze in een zeef, en laat ze goed uitlekken.
  2. Verhit de olie (of zet de frituurpan aan). Was de tomaten en snijd ze in vrij dikke plakken. Haal ze door het licht geklutste ei en hierna door het paneermeel. Frituur ze voor 2 minuutjes in de hete olie, maak op smaak met zout en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  3. Was de basilicum en dep deze goed droog (houd 4 blaadjes apart). Doe ze in de beker van de blender (of keukenmachine) samen met de pijnboompitten en zet deze aan. Voeg nu wat olie toe totdat je een mooie, vrij gladde tapenade hebt. Maak op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  4. Maak nu de sandwich: Doe een plak mozzarella op een plak gefrituurde tomaat en dek af met een andere plak tomaat. Doe een kloddertje tapenade op de bovenste tomaat, zet het geheel vast met een prikker en prik hierboven een achtergehouden basilicumblaadje.
  5. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas