Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Quiche met ham tomaat en broccoli op tafel.
- Hak de oregano fijn.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Meng in een kom de bloem met een snufje zout, iets meer dan de helft van de kwark en de olijfolie en kneed dit alles tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed de vorm met het deeg. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd eventueel het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
- Bedek de taartbodem met plakjes ham.
- Klop in een kom de eieren los met de resterende kwark en wat peper. Roer ook de kaas en oregano erdoor en schenk dit mengsel in de taartbodem.
- Schik de broccoliroosjes en de tomaten met de bolle kant naar beneden in het eimengsel.
- Schuif de quiche een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart afkoelen.