- 3 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli op tafel.
- Pers de knoflook.
- Rasp de gemberwortel.
- Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
- Stoom de broccoli in een mandje boven een laag kokend water afgedekt, in 10 minuten beetgaar.
- Meng het vlees met sherry, sojasaus en een derde van de sesamolie en laat het 5 minuten staan.
- Verhit de rest van de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember tot het gaat geuren.
- Voeg het vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vocht verdampt.
- Schep het op een bord.
- Bak de bosuitjes in de wok en roer de oestersaus erdoor.
- Voeg het vlees toe en warm alles goed door.
- Leg de broccoli op borden en schep het vlees ernaast.
- Serveer met rijst of mie.