Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli

Smulweb imageSmulweb

Smaakexplosie! Dit overheerlijke Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli is perfect voor als je zin hebt in de Aziatische keuken. Knoflook, sherry, sojasaus en sesamolie geven dit gerecht extra pit. Serveer met rijst of mie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Oosters rundvlees met oestersaus en broccoli op tafel.

  1. Pers de knoflook.
  2. Rasp de gemberwortel.
  3. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
  4. Stoom de broccoli in een mandje boven een laag kokend water afgedekt, in 10 minuten beetgaar.
  5. Meng het vlees met sherry, sojasaus en een derde van de sesamolie en laat het 5 minuten staan.
  6. Verhit de rest van de sesamolie in een wok en bak de knoflook en gember tot het gaat geuren.
  7. Voeg het vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vocht verdampt.
  8. Schep het op een bord.
  9. Bak de bosuitjes in de wok en roer de oestersaus erdoor.
  10. Voeg het vlees toe en warm alles goed door.
  11. Leg de broccoli op borden en schep het vlees ernaast.
  12. Serveer met rijst of mie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Groente Broccoli