Broodje hema

Broodje hema

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk broodje voor in de middag, 'Het Broodje HEMA'. Een tapenade van geroosterde paprika's, zongedroogde tomaten, uitgeknepen gepofte teentjes knoflook en pijnboompitten, een stukje knapperige ham, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en verse bieslook. Knapperig en boordevol smaak!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Pistolet bruin

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Broodje hema op tafel.

  1. Snij de broodjes door en leg deze apart.
  2. Doe de teentjes knoflook in een klein vuurvast bakje en voeg olijfolie toe zodat ze net onder staan. Plaats het bakje in een hete oven en pof de teentjes in een klein kwartier (als je geen oven hebt, kan dit ook in een klein pannetje op het gas).
  3. Voeg de geroosterde paprika's, zongedroogde tomaten, de helft van de pijnboompitten, wat olijfolie, zout en peper naar smaak en uitgeknepen gepofte teentjes knoflook samen. Hak het geheel met een staafmixer tot tapenade (dikke koude saus).
  4. Bak de 4 plakken ham in een koekenpan met wat olie lekker knapperig (je kunt ze ook even in de oven op bakpapier leggen).
  5. Rooster de andere helft van de pijnboompitten even in een droge hete koekenpan.
  6. Besmeer de ene helft van het broodje rijkelijk met de tapenade, leg daar bovenop op elk broodje twee plakken van de knapperige ham, strooi af met de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Knip er voor kleur en smaak eventueel nog wat verse bieslook overheen en leg de andere helft van het broodje erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees