Amuse van cremes brulees met zalm

Amuse van cremes brulees met zalm

Smulweb imageSmulweb

Een bijzonder amuse gerecht: crème brûlée met zalm. Romig, smeuïg en zoetig, dát is zoete crème brûlée, dát is hartige crème brûlée: zalm. Gehakte zalm, gerookte zalm, dille, ei, slagroom, dat is het enige wat je nodig hebt voor deze bijzondere amuse!

25 min bereiden

borrel

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van cremes brulees met zalm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden. Snijd 12 plakjes gerookte zalm. Houd ze apart om te garneren. Hak de rest in een keukenmachine.
  2. Verwarm de slagroom. Klop in een kom de eierdooiers los, voeg de kokende slagroom toe en daarna de fijngehakte zalm. Pureer alles met een staafmixer.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de crème in ovenvaste porseleinen lepels.
  4. Zet 25 minuten in de oven. Haal de nog trillende crèmes uit de oven. Laat ze afkoelen en zet ze 2 uur koel weg.
  5. Bestrooi de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander (of zet ze even onder de hete ovengrill).
  6. Leg op elke crème een dubbelgevouwen stukje zalm. Garneer met takjes dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses