- 2 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Pasta met ham-room saus op tafel.
- Snij het halve uitje in plakjes.
- Snij de ham in reepjes.
- Snij de knoflook in blokjes, zorg ervoor dat het niet te fijn gesneden is anders brandt het sneller aan.
- Kook wat pasta af.
- Maak de saus terwijl de pasta kookt:
- Verwarm een pan op het vuur en doe er wat olijfolie in.
- Bedek de bodem met gedroogde basilicum en oregano.
- Voeg het uitje toe en laat 10 seconden bakken.
- Voeg de knoflook toe en laat 5 seconden bakken, niet te lang anders verbranden de uitjes.
- Voeg de hamreepjes toe en meng ze door de ui en knoflook.
- Voeg na 20-30 seconden de room toe en verlaag het vuur.
- Laat de saus inkoken tot de room wat dikker begint te worden.
- Kruid de saus af met peper en zout.
- Giet de pasta af en serveer met de saus eroverheen. Smakelijk eten!