Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte hartige taart voor de lunch of als voorgerecht: lekker zacht en romig met gerookte zalm en rucola sla. De frisse geuren van het limoen-ansjovismengsel geven deze quiche een heerlijke smaak.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Koude hartige taart met gerookte zalm en rucola sla op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quiche- of taartvorm in. Haal het plastic van de bladerdeegvellen en bekleed de quichevorm ermee. Zorg dat alle naden goed aansluiten. Bedek dan de vellen met een groot stuk bakpapier of aluminiumfolie en doe daarop de bonen. Zet dit in de oven en laat het zo`n 12 tot 15 minuten bakken.
  2. Haal de quiche uit de oven, verlaag de temperatuur tot 170 graden en haal de bonen en de folie eraf. Zet de quiche opnieuw in de oven voor nogmaals 12 tot 15 minuten. Het deeg is klaar als het een mooie gouden glans heeft. Laat het afkoelen.
  3. Roer voor de vulling de roomkaas, ansjovisfilets, dragon of peterselie, knoflook en de zest van de citroen door elkaar. Smeer de vulling over de koude taartbodem. Bedek het met de gerookte zalm en de rucolasla.
  4. Garneer de quiche met kappertjes en fijne kruiden en besprenkel alles met citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Sla Rucola