Magnifieke red velvet cake

Magnifieke red velvet cake

Smulweb imageSmulweb

Gewoon omdat je net als wij, niet genoeg krijgt van red velvet: onze magnifieke red velvet cake. Een taart met 3 lagen, met vanille crème en rode kruimels als decoratie. Ideaal om met een groter gezelschap van te genieten of als je gewoon kliekjes wilt hebben 😉

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 12 tl Rode kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Magnifieke red velvet cake op tafel.

  1. Maak eerst de drie basistaarten, zodat deze kunnen afkoelen. Dit kun je ook de dag van tevoren doen.
  2. Mix de boter met de helft van de suiker voor minstens 10 minuten, totdat er een lichte, luchtige creme ontstaat.
  3. Voeg nu een voor een de eieren toe, en hierna de andere helft van de suiker toe en mix goed door.
  4. Voeg nu de gezeefde cacao toe en hierna de kleurstof en het vanille extract toe, ondertussen altijd mixend.
  5. Los het zout op in de karnemelk, en de bicarbonaat in de azijn.
  6. Voeg ook de karnemelk toe aan het beslag en hierna de gezeefde bloem en de bicarbonaat met de azijn.
  7. Vet en bebloem de drie taartvormen, en verdeel het beslag over de vormen.
  8. Zet de taarten in het midden van een voorverwarmde (180°) oven, en bak deze 25-30 minuten. Prik met een sateprikker in de taart om te zien of ze klaar zijn. Komt de prikker er schoon uit zijn de basistaarten klaar! Laat de taarten afkoelen.
  9. Begin met de vanillecreme
  10. doe de melk in een pannetje en met behulp van een handklopper los je de bloem in de melk op. Breng de melk bijna aan de kook en laat deze 10 minuten op een heel zacht vuurtje bijna koken, altijd roerend.
  11. Giet de melk over in een lage grote schaal (een ovenschaal bijvoorbeeld) en dek hem af met plastic folie, en zorg dat het folie op de crème rust, zodat je geen velletjes krijgt. Laat het nu afkoelen tot kamertemperatuur.
  12. Mix de boter met de suiker tot een licht en luchtig beslag, voeg de vanille toe en mix nog een minuutje door. Roer hierna de afgekoelde `melkcrème` erdoorheen.
  13. Dan kun je nu beginnen met de taart samen te stellen
  14. neem de afgekoelde taarten en snijd van 2 taarten horizontaal een kleine bovenlaag vanaf, zodat de taarten plat zijn van boven. Laat 1 taart heel, voor de bovenkant, zodat het makkelijker is de vulling erover te verdelen. Houd de afgesneden lagen apart voor de decoratie van de taart.
  15. Leg 1 taart op het bord waarop je de taart wilt serveren en doe hier een paar flinke lepels vulling op. Dek af met een volgende taart en herhaal met de vulling. Dek nu af met de laatste taart en smeer de vulling over de gehele taart.
  16. Decoreer de taart met de rode kruimels.
  17. De taart kan ongeveer 4 dagen bewaard worden in de koelkast, maar dek hem wel goed af, zodat er geen geurtjes van de koelkast in de taart dringen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart