- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofvlees een echte hollandse kost op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius als je het gerecht in de oven gaat bereiden. Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de vleesblokjes bruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
- Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan. Zet het deksel van de pan iets schuin en regelmatig een keer doorroeren.
- Zet de pan of een ovenschaal met deksel in de oven als je het gerecht in de oven gaat bereiden. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160 graden Celsius en stoof minimaal 1 uur.
- Bind de saus eventueel vóór het serveren met maïzena.
- Schep er vlak voor het serveren eventueel ananasblokjes doorheen.