Garnalen bitterballen (een top snack)

Garnalen bitterballen (een top snack)

Smulweb imageSmulweb

Garnalen bitterballen zijn een top snack! Laat de roux langzaam binden met bouillon en voeg vervolgens de garnalen toe. Na het afkoelen en opstijven draai je er balletjes van. Door de dubbele laag van bloem en paneermeel, blijft de vulling zeker dicht tijdens het frituren. Goudbruin frituren en genieten.

15 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Garnalen bitterballen (een top snack) op tafel.

  1. Zorg bij een warme roux voor een koude bouillon. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, zodat de roux langzaam bindt. Roux is de basis voor elke saus.
  2. Voeg de garnalen toe en laat het geheel even doorkoken om bacteriën te doden. Giet daarna de massa op een breed bakje of bord om snel af te laten koelen. Laat het daarna opstijven in de koelkast.
  3. Zet ondertussen de schaaltjes bloem en paneermeel klaar. Klop het ei in een schaaltje los met wat water. Het water zorgt ervoor dat de korst niet te dik wordt.
  4. Schep uit de afgekoelde garnalen massa een lepel en leg het in de bloem. Bloem je handen en draai er een balletje van. Haal het balletje dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Eerst door het ei en dan het paneermeel. Op deze manier weet je zeker dat het balletje goed dicht zit en niet openklapt in de frituur.
  5. Zet de frituur op 180 graden en bak de balletjes, als de frituur goed heet is, mooi goudbruin (in circa 4 minuten). Zorg ervoor dat je nooit meer dan 5-6 balletjes tegelijk frituurt, anders koelt de olie te snel af.
eet smakelijk