Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardbei mascarpone cake op tafel.
- Roer boter met suiker glad met een mixer. Voeg een voor een eieren toe (let op versheid). Voeg vanillesuiker en een snufje zout toe en roer even door met de mixer. Voeg op halve snelheid bloem toe en mix kort door. Giet het mengsel in een beboterde vorm. Bak in een oven op 180-190 graden (hetelucht) voor ongeveer 40 minuten.
- Snijd de afgekoelde cake 2 keer in de lengte door.
- Was de aardbeien en pureer ze. Meng de aardbeienpuree met mascarpone. Meng de slagroom met 4 theelepels suiker en klop dit op. Voeg het aardbeien-mascarpone mengsel voorzichtig toe aan de opgeklopte slagroom en roer door elkaar. Zet het mengsel een half uur in de koelkast.
- Smeer de mascarponecrème op de eerste laag cake, leg daar de tweede plak op en smeer ook hierop de mascarponecrème. Leg de bovenkant van de cake erop en bedek de hele cake met het overgebleven mascarpone mengsel.