Ragout met kip en groenten

Ragout met kip en groenten

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieke kippenragout met champignons, prei en bosui, in een romige saus met kipkruiden. Serveer warm met brood om de pan mee leeg te 'lepelen'.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ragout met kip en groenten op tafel.

  1. Maak de champignons schoon en snijd in halve plakjes. Snijd de prei in dunne ringen, evenals de bosui. Snipper de ui. Snijd de kipfilet en bestrooi met versgemalen peper en kipkruiden.
  2. Braad in een braadpan de kip op hoog vuur aan in de hete roomboter, zodat de kip licht bruinkleurt. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak glazig.
  3. Voeg de champignons, prei en bosui toe en bak een paar minuten flink door zodat de groenten gaan slinken.
  4. Doe schepje voor schepje de bloem erbij en blijf het geheel goed omscheppen. Je krijgt nu een dikke brij die er niet smakelijk uitziet, maar dit komt weer goed!
  5. Voeg een lepel hete bouillon toe en roer goed door. Blijf de bouillon schep voor schep toevoegen totdat je een mooie, gebonden saus hebt die niet al te dun is.
  6. Is de ragout toch een beetje te dun geworden? Gebruik dan wat allesbinder/maizena om hem te verdikken.
  7. Voeg eventueel wat losalt/bewust zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte