Tartaar van maatjes

Een recept van Jan Buytaert

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 maatjes
0,5 witte ui
0,5 citroen
3 lente-uitjes
2 el haringkaviaar
olijfolie - worcestersaus - chilisaus
extra: dresseerring

Bereiden:

Snijd de maatjes fijn in brunoise en voeg een fijngesneden witte ui en lente-uitjes toe.

Werk af met een scheut olijfolie, het sap van een halve citroen, wat worcester saus en enkele druppels chilisaus. Meng goed en proef of het geheel al dan niet nog wat zout nodig heeft.

Serveren:

Dresseer in een ring en werk af met een eetlepel haringkaviaar.

© Foto: Roos Mestdagh

Inspiratie & blog