Gegrilde asperges met peterseliepesto

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Beach Barbecue

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

Even geduld...
6 gekookte asperges
1 rauwe asperge
1 handjevol peterselie, fijngehakt
1/2 teentje look
1/2 citroen, het sap
2 el Parmezaanse kaas, fijngeraspt
1 el olijfolie
1 el geroosterde pijnboompitten
peper - zout

Bereiden:

Schil de rauwe asperge en snijd ze in flinterdunne plakjes.

Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel en stamp fijn.

Grill de gekookte asperges kort op de barbecue. Snijd ze in stukjes en meng de plakjes rauwe asperge en de pesto er onder. Kruid met peper en zout. 

Inspiratie & blog