Crostini met ricotta & vijgen

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 stokbrood
100 g ricotta
4 vijgen
1 citroen
1 verse rode peper (zonder zaadjes en fijngehakt)
2 el fijngehakte verse oregano of marjolein
20 g Parmezaanse kaas
2 el citroenolie
2 el oude balsamico
zeezout - versgemalen zwarte peper

bereiden:

Verwarm de oven en grill voor op 190˚.

Meng de ricotta samen met de citroenschil, de peper en een beetje zout in een kom. Klop alles met een houten lepel door elkaar en spatel de gehakte oregano en Parmezaanse kaas erdoor.

Snijd de vijgen in vier en besprenkel met citroenolijfolie en balsamico. Bestrijk elk sneetje stokbrood met de ricotta. Leg op elk sneetje 1 partje vijg.

werk af:

Gril voor 5 min. in de voorverwarmde oven. Serveer met verse oregano, parmezaan en extra peper.



Inspiratie & blog