Carpaccio met gegrilde aubergine en mozzarella

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Passe-vite

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 aubergine
0,5 venkel
1 roma tomaat
1 bol mozzarella
rucola
basilicum
olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Snij de aubergine in plakjes. Smeer ze in met olijfolie en zout en leg ze kort op de grill. 

Snij met een mandoline dunne sliertjes van de venkel. Leg de sliertjes op het bord, neem een dresseerring en lag hier de schijfjes tomaat, aubergine en mozzarella in. Kruid met peper en zout.

Serveren:

Werk af met enkele blaadjes rucola, basilicum en olijfolie.

 

Inspiratie & blog