Caesar salade
Een caesar salade staat bij menig restaurant op de kaart, maar wist je dat je deze ook gemakkelijk zelf kunt maken? Een klassieke caesar salade bestaat uit romaine sla met gekookte eitjes, croutons, Parmezaanse kaas en een speciale dressing. De caesar salade dressing wordt namelijk op smaak gebracht met ansjovis, knoflook en ook wat Parmezaanse kaas.
Recept caesar salade
Geloof ons deze salade is echt smullen! Het zoute van de ansjovis, de umami van de Parmezaanse kaas en de romige dressing. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Aan een recept voor caesar salade wordt vaak ook nog kip en/of bacon toegevoegd. Wij maakten ook een variant met krokante kip. Net zo lekker als deze klassieke caesar salade!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr romaine sla
- 4 eieren
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 4 sneetjes (oud) brood
- Olijfolie
- Zeezout
Ingrediënten voor de caesar salade dressing
- 3 el mayonaise
- 3 st. ansjovis
- 30 gr Parmezaanse kaas
- Sap van een halve citroen
- 1 knoflookteen
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Snijd de sneetjes brood in vierkantjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het brood op. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er wat zeezout over.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de croutons in ongeveer acht minuten knapperig. Hussel de bakplaat tussendoor even zodat alle kanten goudbruin worden.
Kook de eieren in 6 minuten zacht.
Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets vloeibaarder hebben? Voeg dan nog een scheutje water toe. Breng de caesar salade dressing op smaak met peper en zout.
Meng de romaine sla met de dressing en verdeel over vier borden.
Pel en halveer de gekookte eieren. Garneer de caesar salade met de gekookte eieren, Parmezaanse kaas en croutons.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.