Selderijsalade
Ontdek de verrassende kant van wintergroenten met deze selderijsalade! Want met knolselderij kun je ook heerlijke salades maken! Zelf selderijsalade maken is ook nog eens een appeltje eitje. Je kunt de salade prima op een stokbroodje serveren. Maar de knolselderij salade is ook erg lekker als lunch of als bijgerecht bij je avondeten. Zoveel mogelijkheden: we like!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote knolselderij
- 2 appels
- 50 gr rozijnen
- 50 gr pecannoten
- Sap van een halve citroen
- Klein handje selderij (tuinkruid)
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de knolselderij. We geven toe dat dit even een klusje is, want deze knol heeft vaak gekke bruine plekken. Die moet je even verwijderen.
Nu kun je drie dingen doen: als je geluk hebt, snij je de knolselderij in stukken en haal je ze even door de grove rasp van de foodprocessor. Anders kun je ze met de mandoline in dunne reepjes schaven. Of als je geen van beide in huis hebt, dan is snijden met een mes natuurlijk ook nog een optie…
Doe de geraspte knolselderij in een saladekom. Voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en het citroensap toe.
Meng de selderijsalade goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
Snij de appeltjes in kleine stukjes en rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Laat de pecannoten vervolgens iets afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.
Voeg de gesneden appeltjes samen met de rozijnen en de geroosterde pecannoten bij de salade.
Even husselen en je selderijsalade is klaar. Lekker he?
Je kunt de salade prima twee tot drie dagen in de koelkast bewaren.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.