Zoete aardappelrösti

Het is de hoogste tijd dat ik dit receptje voor zoete aardappelrösti met jullie deel. Ik maakte dit al eeuwen, ok overdreven, maanden, geleden en het is een blijvertje hoor. Ik ga ze zeker vaker maken. Ik ben echt dol op zoete aardappelen, ze zijn best wel healthy en je kunt er zoveel mee doen. Je moet ze wel goed op smaak brengen om de zoete smaak wat meer in balans te brengen.

Mijn favorieten zijn de frieten, maar de zoete aardappel is ook heerlijk in een stamppotje, in een salade of zoals in dit recept, als rösti. Lekker joh, zo’n knapperig koekje van aardappel. Krokant van buiten en zacht van binnen. Je eet de rösti als bijgerecht bij een stukje vis of kip. Of je maakt er een lekkere salade bij, ook een prima combi! Nou genoeg gekletst, hier komt het recept.

zoete aardappel rösti

Ingrediënten voor 8 – 10 st.
2 grote zoete aardappelen
2 uien
1 ei
1 el boekweitmeel
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.

Nu kun je de aardappelen raspen met een grove rasp. Als je geluk hebt, heb je net zo’n mooie foodprocessor als ik. Want dan zijn je aardappelen zo geraspt.

Doe het in een kom.

Pel en rasp je uien op dezelfde manier. Voeg ze bij de zoete aardappel.

Doe het in een zeef en knijp het mengsel goed uit. Het meeste vocht moet eruit.

Voeg een eitje toe en breng de zoete aardappel op smaak met peper en zout. Meng het goed door elkaar.

Voeg een eetlepel boekweitmeel toe. Is het mengsel nog te nat, voeg dan een extra lepel toe.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

zoete aardappel rösti

Verdeel 3 hoopjes van de zoete aardappel over de pan en druk ze plat met de bolle kant van je lepel.

Bak de zoete aardappelrösti in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.

Serveer ze meteen. Alhoewel zelfs koud zijn ze lekker. Mmmm.

zoete aardappel rösti

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Zoete aardappel Koningsdag Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in