pepernoten cheesecake

No Bake Pepernoten Cheesecake

Oh jongens dit is lekker! The best of both worlds. Knapperige pepernoten (ja ik weet dat het kruidnoten zijn) met het romige van cheesecake. En het is ook nog best wel easy, want dit is een no bake versie, dus er komt geen oven aan te pas. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik ben al helemaal in de december stemming. Nu komt bij mij dit gevoel al wat eerder dan normaal. Stiekem maakte ik mijn eerste kerstrecept al in september, sssst. Maar dat komt natuurlijk omdat december voor mij de drukste tijd van het jaar is. Dus je kunt er in mijn geval niet vroeg genoeg mee beginnen.

Maar nu is het dan eindelijk zover. We blijven nog heel even in Sinterklaassferen en daarna gaan we helemaal los op Kerst. Eigenlijk is de periode te kort voor al mijn ideeën. Kunnen we van januari ook niet gewoon een feestmaand maken? Anyway over naar dit recept voor mini pepernoten cheesecakes. Ik maakte ze in een muffinvorm, lekker makkelijk en leuk om uit te delen. Want dat is zoals de Sint het bedoeld heeft…

pepernoten cheesecake

Ingrediënten voor 6 – 8 st. 
100 gr pepernoten
50 gr roomboter
200 gr monchou
200 ml slagroom
1 zakje klopfix (=slagroomversteviger)
50 gr suiker

Materialen
Muffinvorm
Muffinpapiertjes

Zo maak je het
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Hou er een paar achter ter garnering.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg de pepernotenkruimels bij de boter en meng het even door elkaar.

Zet de muffinpapiertjes in de vorm en verdeel het pepernotenmengsel over de papiertjes. Druk het even goed aan met de bolle kant van een lepel en laat ze uitharden in de koelkast.

Klop de slagroom luchtig met een zakje klopfix en de suiker. Meng in een andere kom de monchou luchtig met een spatel.

Spatel nu beetje bij beetje de slagroom door de monchou.

pepernoten cheesecake

Verdeel het monchoumengsel over de vormpjes. Druk de overgebleven pepernoten in de monchou-taartjes.

Laat de no bake cheesecakes minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Je kunt deze cheesecakes maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

pepernoten cheesecake

Fijne Sinterklaas alvast!

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cheesecake Taart recepten Sinterklaas Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in