Kip parmezaan
Heb je al wel eens kip parmezaan met Parmezaanse kaas gemaakt? Wij zijn echte kaaskoppen, dus het liefst gaat kaas echt overal op! Zo is Kip parmezaan is ons echt op het lijf geschreven. Parmezaans kip is goddelijk en heel easy om te maken. Lekker met wat aardappeltjes erbij of een rijkgevulde salade. Geniet ervan!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr panko
- 2 eieren
- Handjevol verse tijm
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Rasp de Parmezaanse kaas grof en meng dit met de panko. Rits de blaadjes van de tijm en meng dit er doorheen. Verdeel het mengsel over een bord.
Klop de eitjes los in een ander bord.
Haal met één hand de kipfilet door het ei. Laat het iets uitlekken en haal het vervolgens door het Parmezaanse kaasmengsel.
Verdeel de kipfilets over een ingevette ovenschaal.
Bak de kip parmezaan in ongeveer 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Serveer met aardappeltjes en groenten.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.