Zelf hamburgers maken
Ik denk dat een hamburger mijn lievelings vlees van de barbecue is. Meestal koop ik gewoon lekkere hamburgers maar het leek mij ook wel eens leuk om de hamburges zelf te maken from scratch. Nu had ik mijn oog laten vallen op een hamburgerpers van de Albert Heijn, alleen was deze helaas al uitverkocht, bummer, want daarmee krijg je perfecte ronde burgers. Ach niet perfect is ook mooi en aan de smaak zal het niet liggen. Het lekkerste is om een beetje vet vlees te gebruiken, dus geen mager gehakt, dan worden de burgers droog. Ik heb ze gemaakt van enkel rundergehakt, maar als je wilt kunt je ook half om half nemen, of lamsgehakt of kalfsgehakt. Qua hamburger kruiden heb ik het verder vrij simpel gehouden, want less is niet altijd boring. Kijk hier voor nog meer lekkere hamburger recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 st.
- 1 kilo rundergehakt
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijn
- 1 ei
- Handje paneermeel
- Chilipeper en zout
Zo maak je het
Hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Wees niet te zuinig met je chilipeper en zout. Het gehakt moet voldoende op smaak gebracht worden.
Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe, is het te nat, voeg dan extra paneermeel toe.
Vorm 8 ballen van elk 125 gram. Druk deze ballen plat, zodat je hamburgers van ongeveer 1,5 cm dikte krijgt. Zorg dat het middelste gedeelte iets platter is dan de buitenkant. Leg de hamburgers in een schaal, met bakpapier ertussen en laat ze minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.
Grills de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin op de barbecue of in de pan.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.