Hutspot

Hutspot met knolselderij

Hutspot, weer zo’n lekker winters recept en ook nog eens goed voor de portemonnee! Origineel gemaakt van uien, wortelen en aardappelen, maar aan dit hutspot recept hebben we ook knolselderij toegevoegd. Een echt budget recept dus deze stamppot van wortelen. Zelf hutspot maken is echt een fluitje van een cent. Wij serveren de wortelstamppot met rookworst. Geen fan van rookworst of liever mager vlees eten? Gehaktballetjes van kip zijn er ook erg lekker bij! Ook kun je de aardappelen vervangen voor meer knolselderij, zodat je een koolhydraatarme stamppot op tafel kunt zetten.

Liever een koolhydraatarme stamppot? Vervang de aardappelen dan voor meer knolselderij!

Pauline

Hutspot met knolselderij
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 500 gr knolselderij
  • 400 gr winterpeen
  • 3 uien
  • Scheutje melk
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout
  • Verse rookworst

Lekker met

  • Grove mosterd

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in gelijke stukken.

  2. Schraap de wortelen schoon met een mesje en snijd ze in reepjes van een 0,5 cm dikte. Pel en snipper de uien.

  3. Zet een grote pan op het vuur en voeg de aardappelen, knolselderij, de wortelen en de uien toe. Kook de groentes in ongeveer 20 minuten gaar.

  4. Bereid de rookworst zoals op de verpakking vermeld staat.

  5. Giet het kookvocht af en stamp de hutspot fijn. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en breng de hutspot op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de stamppot met de rookworst. Lekker met wat grove mosterd.

Hutspot
Hutspot met knolselderij

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Stamppot recepten Aardappel Wortel Hollandse recepten Koolhydraatarme recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in