Pepernoten
Pepernoten bakken, een superleuke activiteit om te doen met de kinderen rondom Sinterklaas. En met dit pepernoten recept is het een eitje. Pepernoten hoeven maar 20 minuten in de oven, dus het klusje is zo geklaard. Handig voor ongeduldige kids (en volwassenen) die elke minuut vragen ‘Is het al klaar? ‘. Kortom, pepernoten bakken is hartstikke leuk. En het allerleukste komt natuurlijk daarna, samen smullen van de zelfgebakken pepernoten. Iets anders proberen dan pepernoten? We hebben heel veel lekkere en makkelijke recepten rondom Sinterklaas.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 pot
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkerbruine basterdsuiker
- 100 gr koude harde boter
- 75 ml melk
- 4 tl speculaaskruiden
- snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)
Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout.
Snij de koude boter in blokjes en voeg dit samen met de melk bij de droge ingrediënten.
Kneed er snel (eventueel met een keukenmachine) een samenhangend deeg van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak balletjes ter grootte van een knikker van het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de pepernoten in ongeveer 18 – 20 minuten af in de oven.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.