ratatouille recept

Ratatouille uit de oven

Ratatouille is een Frans stoofgerecht uit de Provence dat vaak gegeten wordt met brood. Je kan het zowel koud als warm eten. We hebben wel eens de klassieke ratatouille gemaakt, maar zelf houden we meer van de moderne versie. In een klassieke ratatouille gaan meestal uien, tomaten, courgette, aubergine en knoflook. Dit wordt zachtjes gestoofd in een pan, totdat alle groenten zacht geworden zijn. Deze ratatouille is in de oven gegaard, waardoor de groentes meer hun structuur behouden. Bovendien is dit ook heel makkelijk en is het een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt er net als de Fransen brood bij eten, maar je kan het ook prima serveren met gebakken aardappeltjes of pasta of rijst.

ratatouille recept
ingredient aubergine
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 5 tomaten
  • 1 rode paprika
  • Knoflook olie
  • Tijm
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Voor de knoflook olie, hak je een teentje knoflook fijn en voeg je dit aan wat olijfolie toe.

  3. Was de groentes. Snij de aubergine, de tomaten en de courgette in dunne plakken. Snij de paprika in reepjes.

  4. Neem een grote ovenschaal en verdeel de groentes over de schaal. Het staat het leukste als je de plakjes om en om in de schaal legt. Verdeel de paprika reepjes over de schaal.

  5. Bestrijk de groentes met de knoflook olie en breng de schotel op smaak met peper, zout en tijm.

  6. Bak de ratatouille in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven.

ratatouille recept

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (45 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Tomaat Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in