BBQ saus maken
Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk! Het is juist heel leuk (en lekker!) om zelf je sauzen te maken. Dit barbecuesaus recept heb ik van Francesca kookt. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 grote pot
- 1 ui
- 100 ml water
- Sap van een halve citroen
- 1 el mosterd
- 2 el azijn
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 8 el ketchup
- 2 el worcestershiresaus
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
Zo maak je het
Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de azijn, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken.
Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.