IJs maken zonder ijsmachine
Wist je dat je heel gemakkelijk ijs kan maken zonder ijsmachine. Yes en dat is net zo romig en zacht als gewoon vanille ijs. En je hebt er slechts 2 ingrediënten voor nodig; slagroom en gecondenseerde melk. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt (vaak staat het bij de koffiemelk) en is de ideale basis voor fudge, karamel en dus ook ijs. Aan dit dulce de leche ijs, kan je zelf allerlei smaken toevoegen zoals gepureerd fruit, verse vanille, een zakje espresso poeder, salted caramel maar gewoon puur is het ook al heerlijk. IJs maken zonder ijsmachine is nog nooit zo makkelijk geweest.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
- 500 ml slagroom
Zo maak je het
Mix de gecondenseerde melk en de slagroom lobbig. Voeg eventuele smaakmakers toe.
Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan