Chocolade siroop
In Amerika ligt de supermarkt vol met chocolade siroop, als je er bent geweest ken je vast die grote bruine flessen met chocolate syrup van Hershey wel. Chocolade siroop is lekker in de koffie, over ijs, pannenkoeken of in je milkshake of over een taart. En met een drie tal ingrediënten maak je dit zelf. Chocolade siroop is niet te verwarren met chocolade saus. Deze laatste is gemaakt op basis van room. Deze koffiesiroop is op basis van suikerwater. Je kan de siroop het beste in de koelkast bewaren, daar blijft het wel een paar weken goed. Het zal wel iets dikker worden, je kan het even door roeren of zelfs nog even verwarmen.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 flesje
- 50 gr suiker
- 100 ml water
- 30 gr cacao
- Snuf zout
Zo maak je het
Meng alle ingredienten in een steelpan door elkaar. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel gedurende 5 minuten zachtjes koken.
De siroop is klaar als alle suiker opgelost is.
Giet het in een schoon flesje en bewaar het in de koelkast.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.