Boekweit pannenkoeken met rood fruit
Boekweit pannenkoeken zijn voor mijn gevoel luchtiger dan gewone pannenkoeken gemaakt met tarwebloem. Als ik pannenkoekenmix van de molen meeneem, zit er ook altijd boekweit in. Boekweit is een plant en dus geen graan, dus boekweit is geheel glutenvrij. In mijn recept heb ik ook tarwe gebruikt, dus deze pannenkoeken bevatten wel gluten, maar je kan ook pannenkoeken maken die geheel van boekweit gemaakt zijn.
De compôte van rood fruit is erg lekker op pannenkoekjes en dan hoef je ook geen suiker of stroop te gebruiken. Ik maakte ze voor mijzelf tijdens de lunch, ik ben een echte pancake lover. Ik kan iedere dag wel pannenkoeken eten en ook op ieder moment van de dag! Maar dat had je waarschijnlijk wel gemerkt 🙂
Ingrediënten voor 8 kleine pannenkoekjes
75 gr boekweit
75 gr zelfrijzend bakmeel
150 ml melk
2 eieren
Snuf zout
100 gr rood fruit evt. uit de diepvries
Eventueel suiker
1 tl kaneel
2 el water
Zo maak je het
Maak een beslag van het boekweit, het bakmeel, de eieren en het zout.
Zet een pan op het vuur en verwarm de olie hierin.
Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in de pan.
In een steelpannetje verwarm je het rode fruit met 2 el water, eventueel wat suiker en de kaneel.
Serveer de boekweit pannenkoeken met het rode fruit.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.