Philly Cheese Steak Sandwich
Het schijnt dat de Philly Cheese Steak Sandwich tot één van de meest gegoogelde gerechten behoort. Wij snappen wel waarom! Dit broodje warm vlees, met gesmolten cheddarkaas is heerlijk. Vooral de cheddar kaas is op deze steak sandwich goddelijk.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr ribeye
- 4 ciabattabroodjes
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 100 gr geraspte cheddar
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- Peper en zout
- Olijfolie
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bak de broodjes indien nodig af in de oven. Je kan ook verse harde broodjes nemen, die hoef je niet af te bakken. Laat de oven (op grillstand) dan alleen aanstaan voor de laatste stap.
Dep de steaks droog met keukenpapier, wrijf in met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Bak de ui en de knoflook aan in wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak de uien in ongeveer 6 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Schuif de uien aan één kant van de pan (of haal ze eruit, als je niet zo’n grote pan hebt). Zorg dat er voldoende bakvet overblijft. Bak nu in dezelfde pan de steaks aan tot medium gaar.
Meng de mosterd met de mayonaise. Smeer de mosterdmayonaise op de broodjes. Beleg de sandwiches met een schep van de uien en paprika. Snijd de steaks in dunne reepjes en leg op de broodjes. Top af met de geraspte cheddar.
Zet de broodjes in de oven (onder de grillstand), totdat de kaas gesmolten is. Serveer de Philly Cheese Steak Sandwich direct.
Philly cheese steak sandwich… uit de Airfryer
Je kan deze broodjes ook in de Airfryer maken, als je die hebt. Dat gaat zo:
Leg de steaks in de mand van de Philips Airfryer.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Leg deze naast de steaks, besprenkel met een klein beetje olijfolie en peper en zout.
Steek de kernthermometer in de zijkant van het vlees en verbind deze met de Airfryer. Kies het voorkeuze programma ‘steak’ en zet de Airfryer aan. Indien je geen kernthermometer hebt, houd dan 8 minuten op 200 graden aan, of gebruik een externe kookthermometer en houd een kerntemperatuur van 60 graden aan.
Haal de steaks uit de Airfryer. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie of gebruik de ruststand van je Airfryer.
Zet de broodjes 5 minuten terug in de Airfryer op 180 graden, totdat de kaas gesmolten is.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.