Spruitjes stamppot

Spruitjes stamppot

Deze spruitjes stamppot is zo gemaakt en comfort food voor tijdens gure dagen. Zodra het buiten namelijk wat kouder wordt, krijgen wij weer trek in stevige maaltijden. Spruitjes stamppot met spek, lekker Hollands, is hier een goed voorbeeld van. Het past precies bij deze tijd van het jaar. Wij zijn dan ook dol op spruiten, maar ook als je niet zo van spruitjes houdt, vind je deze spruiten stamppot vast een heerlijke maaltijd. Dit stamppot recept kan je zowel met gewone aardappelen als met zoete aardappelen maken. Net wat je lekkerder vindt! Op zoek naar nog een lekker spruitjes recept? Probeer dan ook eens deze gewokte spruitjes met parelcouscous.

 

Spruitjes stamppot
Spruitjes stamppot
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr spruitjes
  • 200 gr spekjes
  • 2 el grove mosterd
  • Klontje roomboter
  • Scheutje melk
  • Peper en zout

Lekker met

  • Extra grove mosterd

Zo maak je het

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in ruim water met zout.

  2. Verwijder het kontje van de spruitjes, verwijder het buitenste blad en snijd ze door de helft. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar in water met zout (je kan ze ook bij de aardappelen indoen). Giet ze vervolgens af.

  3. Bak de spekjes in een grote pan, goudbruin en knapperig. Voeg als de spekjes bruin zijn, de grove mosterd toe en de gekookte spruitjes.

  4. Stamp de aardappelen fijn met een klont boter en een scheut melk. Voeg 2/3 van de spuitjes en de spekjes toe en stamp deze mee.

  5. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en garneer met het laatste deel van de spruitjes en spekjes.

Spruitjes stamppot

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (189 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Stamppot recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in