Dulce de leche
Dulce de leche is een zoete caramelpasta dat gemaakt wordt van gecondenseerde melk. Het komt oorspronkelijk uit Latijns Amerika en specifiek uit Argentinië. Het is lekker zoet en je kan het overal voor gebruiken. Als vulling in taarten of koekjes, schep een lepel over je ijs of doe een schep in je koffie (yes dat is echt lekker).
Dulce de leche maken
Je kan dulce de leche kant en klaar kopen, maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk (dat is melk waar suiker aan toegevoegd is en waar het vocht aan onttrokken is, daardoor is het ook dikker dan gewone melk). In de supermarkt staat het vaak bij de koffiemelk in de suiker. Er is ook een lactosevrije variant, deze gecondenseerde melk is op basis van kokosmelk.
Dulce de leche bewaren
Om de karamelpasta te maken, laat je het blikje ongeveer 3 uur zachtjes koken in een pan met water. Hoe langer je de dulce de leche kookt, des te donkerder hij wordt. Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je kans dat het blikje ontploft.
Na 3 uur koken is de karamelpasta klaar. Laat het blikje afkoelen en bewaar de pasta in de koelkast. Je kan het zeker een paar weken bewaren.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.