Vijgentaartje met blauwe kaas
Ben je niet zo’n kokkin maar wil je wel de show stelen tijdens de kerstdagen? Dan is dit voorgerecht echt iets voor jou. Het vijgentaartje is super makkelijk om te maken, maar het ziet er wel stunning uit. De ohh’s en ahh’s zullen je om de oren vliegen. Vanwege de ingrediënten heeft het een hoog culi gehalte. Als je niet zo van blauwe kaas houdt, kan je ook geitenkaas of fetakaas gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
1 geklutste eidooier
4 vijgen
100 gr blauwe kaas
Handjevol walnoten
Lepel honing
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.
Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.
Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.
Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.
Bak de taartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.