Calzone pizza
Wij zijn dol op pizza! Vroeger aten we ook vaak een calzone pizza. Dat is een dubbelgeklapte pizza en die kan je met van alles vullen wat je meer lekker vindt. Het deeg is hetzelfde als gewoon pizzadeeg. Je kan ook een kant en klaar pizzadeeg gebruiken. Wij vullen hem met salami en ham. Liever Vega? laat de salami dan achterwege. Kijk hier voor nog meer lekkere pizza recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 2 st.
- 500 gr bloem (type '00)
- 7 gr gist
- 10 gr zout
- 320 ml lauwwarm water
- Scheutje olijfolie
Toppings
- 250 ml passata
- 1 ui
- 100 gr salami
- 100 gr ham
- 200 gr ricotta
- 100 gr geraspte kaas
- 2 tl oregano
- Peper en zout
Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal. Kneed het deeg in ongeveer 8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal. Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.
Breng de passata op smaak met peper, zout en oregano. Snijd de ui in ringen.
Verwarm de oven voor op 250 graden. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Verdeel wat bloem over je werkblad of neem een vel bakpapier. Rol een bol deeg uit tot een ronde cirkel. Bestrijk het met passata. Verdeel de ham, salami, ui en ricotta over de bodem, zorg dat je de randen vrij houdt. Garneer het geheel met geraspte kaas. Nu vouw je de bodem dubbel. Met je vingers maak je een rand door steeds een stukje deeg om te vouwen. Zo krijg je een mooie en gesloten rand.
Gebruik een pizzaschep om de pizza’s in de oven te leggen. Bak de calzone pizza in ongeveer 8 minuten af. Dit kan op een pizzasteen, maar ook gewoon op een bakplaat.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.