Kikkererwten curry
Op zoek naar een gezond maaltje voor doordeweeks? Dan is deze kikkererwten curry een aanrader! Kikkererwten zijn echt super gezond en ook veelzijdig in gebruik. Zo zijn ze lekker in een salade, kun je van het meel pannenkoeken maken en gaan ze goed als vervanger voor vlees in een curry. Laten we nou met dat laatste aan de slag zijn gegaan: een vegetarische curry met kikkererwten en lekker veel groenten!
Curry met kikkererwten
In de vegetarische kikkererwten curry zitten dus lekker veel veggies. De currypasta maken we in dit recept zelf, maar met een vijzel of een keukenmachine is dat echt een fluitje van een cent. Een lekker simpel en gezond maaltje die iedereen altijd wel kan waarderen. Wil je de curry van kikkererwten liever vegan maken? Vervang dan de kookroom door een kokosmelk. Eet smakelijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kikkererwten
- 1 gele paprika
- 2 wortels
- 2 uien
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 200 ml kookroom (of kokosmelk)
- 1 handje verse koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de currypasta
- 2 tenen knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1/2 tl mosterdzaad
Zo maak je het
Maak een currypasta van de knoflooktenen, de gember, de specerijen en iets olijfolie. De currypasta maak je met een vijzel of een keukenmachine. Vijzel of maal alle specerijen tot een dikke pasta.
Snijd de uien in blokjes en fruit deze aan in wat olijfolie.
Voeg de currypasta bij de uien en verhit deze goed. Door verhitting komen de smaken goed vrij.
Snijd de paprika in blokjes en de wortels in plakjes en bak deze vervolgens mee.
Voeg de tomatenblokjes en de uitgelekte kikkererwten toe.
Laat de curry ongeveer een kwartier pruttelen op een laag vuur.
Voeg de room toe en laat de curry nog ongeveer vijf minuten pruttelen.
Breng de kikkererwten curry op smaak met peper en zout en serveer met verse koriander en eventueel wat partjes citroen. Lekker met rijst of naanbrood.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.