Hartige cake

Hartige cake

Zoete cake kennen we als geen ander, maar wist je dat je ook een hartige cake kunt maken? Deze hartige cake met rucola en pijnboompitten tover je binnen een mum van tijd uit je keuken: echt smullen. Lekker als tussendoortje, bij een borrel of samen met een kop soep. Je zou ook kleine hartige cupcakes kunnen maken: dat deelt extra makkelijker uit.

Hartige cake met rucola, pijnboompitten en feta

Dit recept komt uit het boek Home Made Zomer van Yvette van Boven, maar we hebben er wel een eigen twist aan gegeven. Zo voegden we voor wat extra smaak nog wat feta toe! Boordevol smaak deze hartige cake. Liever een andere variant proberen? Maak dan deze hartige cake met kaas en spinazie.

Hartige cake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 hartige cake

  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr rucola
  • 3 eieren
  • 100 gr feta
  • 2 el zure room
  • 50 gr pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • 1 flinke el mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

  2. Hak de rucola fijn en verkruimel de feta.

  3. Doe het bakmeel in een kom en voeg de eieren, zure room, olijfolie en mosterd toe.

  4. Klop het beslag ongeveer één minuut met een mixer. Breng het beslag op smaak met flink wat peper en zout.

  5. Spatel de rucola, feta en de pijnboompitten voorzichtig door het beslag. Houd wat feta en pijnboompitten apart voor de garnering van de bovenkant.

  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met wat overgebleven feta en pijnboompitten.

  7. Bak de hartige cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven af.

Hartige cake

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (135 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Makkelijke recepten Noten recepten Italiaanse recepten Suikervrij Pasen Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in